Sweet Crunchy
ombak rindu
Friday, December 9, 2011 | 1:41 AM | 0 Message


hai, hello. sihat tak wahai bloger sekalian? ehem, haha. baru baru ni semua org dok kepoh pasal filem blockbuster #choii. alahh cite ombak rindu tu~ takkan taktau kot. tipu bebenoh -,- oke, semalam aku pergi tengok filem tu. eh salah bukan semalam lahh, hari rabu, haha. cerita dia sedih gila. tajuk pun ombak rindu, berombak-ombak air mata keluar. habis cair segala makeup, haha p.s aku tak makeup pun time tu , tahu dah nnti make up hilang itu yg malas nak tenyeh tu. haha. k ni sinopsis cerita tu. korg jangan nak banyak bunyi pulak. copy paste jer ni -,-

Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.

Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.

Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?

Filem arahan Osman Ali ini menampilkan pelakon kacak Aaron Aziz sebagai Hariz manakala, Lisa Surihani (Mila). Turut berlakon Maya Karin . 
#kalau korg rajin lah kan ni aku bagi link . bacalah :D
 ombak rindu nah , besar aku bagi. enjoy~


Past | New
Meet Me

Hello stalker. I'm Aimie / 18 / JB. I'm TAKEN and i love my BABY EDDAFI

Navigate

About Links Entries

music player


Credit
Template by : Atirah Hayati
Basecode by : Jaja
Best view only at Google Chrome